10 Eylül 2013 Salı

Karabaş otu (Lavandula stoechas L .)

       Karabaş otu insan sağlığı için çok faydalı bir drogtur .  Balgam sökücü özelliği olan karabaş otu  antiseptik özelliği vardır . İdrar yolu iltahaplarına , sistite iyi gelir . Antiseptik özelliği ile  yara iyileştiricidir  . Karabaş otu çok iyi bir damar açıcıdır . Damar tıkanıklığının önüne geçer . Damar açıcı özelliği ile vücudun en uç noktasına kadar kanın gitmesini sağlar  . Unutkanlık , demans ve alzheimer  hastalığının tedavisinde kullanılır . Düzenli olarak kullanımlarda unutkanlık şikayetlerinin azaldığı gözlenmiştir .
Lavandula stoechas L .
Karabaş otu (Lavandula stoechas L .)

 Karabaş otunun ağrı kesici özelliği vardır .

Lavandula stoechas L
Karabaş otu (Lavandula stoechas L .)













      Damar açıcı özelliği ile karabaş otu tansiyonu düşürür kalbin fazla yorulmasını önler . Kalbi kuvvetlendirir . Uykusuzluk problemlerinde karabaş otunu kullanabilirsiniz .  Yatıştırıcı etkisi ile sara , astım ve strese iyi gelir . Kalbi ve sinirleri kuvvetlendirir . Egzama yaralarında  faydalıdır karabaş otu . Dolaşım sistemi düzenleyicidir . Damarları genişletir . Kan sulandırma özelliği vardır  . İhtiva ettiği peril alkolle hücre bölünmesini engellediğinden kanserli hücrenin çoğalmasını önler . Ve tümörü yok etme özelliği vardır . Kendinizi yorgun hissettiğinizde karabaş otundan yapılan çayla yorgunluğunuzu atabilirsiniz .
Lavandula stoechas L .
Karabaş otu (Lavandula stoechas L .)
Geçmiş yıllarda akciğer ve beyin kaynaklaı rahatsızlıklarda karabaş otundan faydalanılmıştır . Karabaş otu mide ve bağırsak spazmlarını çözer ve rahatlatır . Düzenli kullanımlarda karabaş otu sayesinde sigarayı bırakabilirsiniz . Damar sertliği tedavisinde karabaş otunu kullanabilirsiniz . Damarları koruyarak kötü huylu kolestrolü LDL düşürür , iyi huylu kolestrol olan hdl yi çıkartır . Karabaş otu vücudu kötü hastalıklardan korur  , kansere karşı vücudta kalkan görevi görür . Şeker hastalığnın tedavisinde başarılıdır . şekeri düşürücü özelliği vardır . Migrene bağlı baş ağrısını giderir  . Güdüz alınan karabaş otu çayı uyuşukluğu giderir ve vücuda zindelik verir .
Lavandula stoechas L .
Karabaş otu (Lavandula stoechas L .)
Kalp ve beyin dostu olan karabaş otu bir çok kanser çeşidine karşı kullanılabilinir . Kanserli hücrenin çoğalmasını önler . Ateşli hastalıklarda karabaş otunu kullanabilirsiniz . Karabaş otunu kurutulmuş veya yağ olarak tüketilir. Haricen olarakta kullanılır . Ekzamalı bölgeye yağından haricen olarak kullanılır . 1 tatlı kaşığı karabaş otunu kaynamış 1 su bardağı içerisine atıp 5 dk demlendikten sonra içilir . Yağ olarak tüketmek için  yarım çay bardağa suya sabah 2 damla akşam 2 damla kullanmmak yeterlidir. Karabaş otu yağını fazla kullanmak uygun değildir . Sigarayı bırakmak için günlük karabaş otunu kullanarak başarılı olunabilinir . Kür halinde kullanmak daha uygundur . Kesinlikle hamile bayanlar kullanamazlar .
Lavandula stoechas L .
Karabaş otu (Lavandula stoechas L .)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Lavandula_stoechas


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder