29 Ağustos 2013 Perşembe

KİRAZ SAPI (Cerasus Avium L.)

Cerasus Avium L.
KİRAZ SAPI (Cerasus Avium L.)

 Kiraz hem meyvesi hemde sapı şifa kaynağıdır . Geçmiş dönemlerden modern çağa kadar insanlık şifa olarak doğadan faydalanmışlrdır . Kiraz sapı , aspirin içmekte zorlana ve içmek istemeyenler için bulunmaz bir drogtur . 20 adet kiraz sapı 1 aspirine eşdeğerdir . Aspirininin yaptığı işlevin aynısını yapar . Eskiden halk tabebinde kanı sulandırmak için kullanılırdı .
Cerasus Avium L.
KİRAZ SAPI (Cerasus Avium L.)
Kanı sulandırır . Kiraz sapı çayı böbrekleri temizler .Önemli derecede ödem sökücü olan kiraz sapı , idrar yolu enfeksiyonlarında da etkilidir . 40 adet kiraz sapını 3su 
Cerasus Avium L.
KİRAZ SAPI (Cerasus Avium L.)
bardağı  suda 10 dakika kaynatın , soğuduktan sonra sabah ve akşam yarım çay bardağı tüketin . Bu karışım İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir , böbrekleri temziler ve idrar söktürür . Kandaki ürik asit fazlalığından dolayı gut hastalığı meydana gelir . Kiraz sapı kandaki ürik asit miktarınını düşürme özelliği vardır . İdrar sökücü özelliği ile vücuttan fazla tuz , ürik asit ve zararlı maddelieri arındırır . Kiraz sapı sayesinde böbreklerde taş ve kum oluşumunun önüne geçebilirsiniz .Kiraz sapı safra kesesindeki ve böbrekteki taşların atılmasına yardımcı olur . Kiraz sapı vücuttan fazla suyu attığı için zayıflamada yardımcı olur . Kiraz sapı metebolizmayı hzlandırır . Kiraz sapı romatizmayada faydalıdır . Romatizmadan kaynaklı ağrıları dindirir . Kiraz göz dostu bir meyvedir . İçerisinde ihtiva ettiği A vitamini sayesinde gözlerin daha iyi görmesine yardımcı olur .   Menopoz ağrılarının hafifletir . Kiraz sapı menopoz dönemi stres ve gerginliği giderir . Kiraz sapı kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer .Kanı sulandırdığı için kalbin fazla çalışmamasını sağlar . Vücudun en uç noktasına kanın gitmesini sağlar . Hafıza kaybını önler . Alzheimer ve deamnsın önüne geçer . Melatonin sayesinde yaşlılığın önüne geçer  . Yaşlanma etkilerini azaltır . Kirazın sapından ziyade kiraz meyvesinden günde 1 avuç yendiğinde zayıflamaya yardımcı olur . Damarları koruma özelliği vardır . Kiraz meyvesi ayrıca karaciğer dostudur .

Cerasus Avium L.
KİRAZ SAPI (Cerasus Avium L.)
Cerasus Avium L.
KİRAZ SAPI (Cerasus Avium L.)
Fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifletir . Ve hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur . Karaciğer zamanla normale dönerek safra salgısını arttırır . Böylece sindirim gücünü artar . Kiraz içerisinde betakaroten sayesinde kanserle savaşır . Vücudu zararlı etmenlerden korur . .Diabet hastaları kirazı rahatlıkla tüketebilirler şekeri yükseltmez . Kiraz karaciğer ve kalp dostu bir meyvedir . Yapısında bulunan vitaminler sayesinde vücuda kuvvet ve rahatlık verir . Düzensiz uyku problemlerini çözer . Kiraz sapını , ıhlamur ve tarçın çukları ile cilt bakımı yapabilirsiniz . Cildi yeniler . Cilt kırışıklıklarını düzeltir . Selülit şikayetlerini giderir . Cildin erken yaşlanmasını önler . Vüvttan idrarı söktüğü ve ödem çözücü olduğu için kiraz sapını fazla tüketmek uygun değildir . Kür olarak kullanmak gerekir yani 20 gün kullanıp 10 gün ara vermek gibi . Günlük kullanım olarak 15-20 adet kiraz sapını 1 bardak sıcak su miktarında kaynatılır 5-10 dakika demlemeye bırakıp tüketebilirsiniz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kiraz    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder